Tax Traineeship

De fiscalist in jezelf ontdekken

Tax Traineeship

Om lastige fiscale vraagstukken op te lossen, hebben we alle denkbare talenten nodig. Intelligente, ambitieuze mensen uit verschillende studieachtergronden en disciplines. Die anders kijken. Andere vragen durven te stellen. Alleen zo komen we tot nieuwe, verfrissende oplossingen voor onze klanten.

Is het Tax Traineeship iets voor jou?

Ben je bijna klaar met je studie of heb je net je masterdiploma behaald in de richting van Letteren, Geneeskunde, Wiskunde, Geesteswetenschappen, Sociale wetenschappen of Natuurwetenschappen? Dan heb je alles in huis om een goede fiscalist te worden. Waarschijnlijk heb je nooit een werkgever als PwC overwogen. Toch bieden wij de beste studenten uit deze studierichtingen een unieke mogelijkheid: het Tax Traineeship. Met jouw analytische vaardigheden en messcherpe beoordelingsvermogen heb je namelijk de ideale basis in huis om je te specialiseren in het geven van hoogwaardig belastingadvies aan onze klanten.

Bekijk hieronder de ervaringen van Tax Trainees Geeske Brummel en Tim Mosmans of lees hier hun blog.

Ik vind het supergaaf dat ik elke zeven maanden naar een nieuwe afdeling mag. Met de ervaring en de kennis die ik nu heb opgedaan, en die ik nog ga opdoen, verwacht ik zeker nog lang bij PwC te werken.
Tim Mosmans ∙ Tax Trainee PwC

Programma

Het Tax Traineeship betekent werken in de praktijk, doorstuderen voor een extra master en een vaste baan met toekomstperspectief. Het traineeship duurt drie jaar, waarvan je de eerste twee doorstudeert voor je (versnelde) Master Fiscaal Recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Na je introductiemaand ga je direct aan de slag in de praktijk. Drie dagen per week ben je werkzaam op één van onze kantoren. De twee overige dagen besteed je aan je studie. Jouw werkzaamheden variëren van het geven van adviezen aan (inter)nationale (beursgenoteerde) klanten tot het voeren van eventuele verdedigingen tegenover belastinginstanties en -rechters. Je werkt hierin samen met andere specialisten, voornamelijk fiscalisten. Juist door jouw afwijkende studieachtergrond wordt jouw inbreng zeer gewaardeerd en krijg je in de loop van het traineeship steeds meer verantwoordelijkheden.

Sollicitatieprocedure

Het sollicitatietraject ziet er als volgt uit:

Online assessment & fiscale case
Na de eerste selectie op basis van jouw motivatie, CV en cijferlijsten krijg je bericht of je door bent naar het online assessment. Dit toetst jouw analytische vaardigheden op cijfermatig en verbaal redeneren en bevat een persoonlijkheidsvragenlijst. Je hebt één week de tijd om het assessment te maken. Als je het assessment voltooid hebt, krijg je telefonisch bericht of je door bent naar de volgende ronde: de fiscale casus. Ook hiervoor krijg je één week de tijd.

Interview
Als je het online assessment én de fiscale casus succesvol hebt doorlopen, nodigen we jou uit voor een persoonlijk interview. Je krijgt 15 minuten om de fiscale casus aan ons te presenteren, aansluitend gaan we verder in op jouw talenten en motivatie.

Samenwerkingsopdracht
Als je van ons bericht ontvangt dat je door bent naar de laatste ronde wacht jou een samenwerkingsopdracht. Bij deze opdracht ga je samen met de andere kandidaten aan de slag met een uitdagende casus.

Wanneer je al deze stappen succesvol hebt doorlopen, hoor jij of je start als Tax Trainee bij PwC.

Solliciteren voorjaar 2017

Je kunt vanaf april/mei 2017 weer solliciteren voor het Tax Traineeship.

Wil je meer weten over het Tax Traineeship of heb je andere vragen over werken bij PwC?

Bel of mail mij gerust.

Lauren Bostelaar

Lauren Bostelaar