Over mijzelf

In 2003 had ik net mijn scriptie ingeleverd toen ik op de Vrije Universiteit deelnam aan een ochtend waar verschillende bedrijven zich voor kwamen stellen aan de Beleid, Communicatie en Organisatie studenten. De presentatie van PwC werd gedaan door mijn huidige Partner – Wendy van Tol. Alhoewel PwC op dat moment een vacature stop had, heb ik ruim 6 maanden later toch kunnen solliciteren. Op 1 februari 2004 ging ik als junior aan de slag op ons toenmalige kantoor aan het Prins Bernhardplein in Amsterdam. Nu 12 jaar verder kijk ik terug op een top tijd in Nederland en in New York waar ik 3,5 jaar gewerkt heb voor PwC. Het werk is uitdagend, maar ik houd voldoende tijd voor mijn sociale contacten en hobby’s. Ik zit het liefst met mijn familie of vrienden op een terras in de zon of fiets over de Amsterdamse grachten. Ik reis graag, zowel voor werk als privé zit ik vaak in het buitenland, maar ook van reizen in Nederland geniet ik met volle teugen. Na wolkenkrabbers geniet ik extra van een toer door het Hollandse polderlandschap.


Mijn loopbaan bij PwC

Loopbaanmogelijkheden

Senior Manager - Advisory Sep 2013 tot heden

Als senior manager draag ik onder andere de eindverantwoordelijkheid voor het werk wat mijn team en ik opleveren aan onze klant. Investeer ik in de ontwikkeling van mijn team middels coaching sessies met mijn cochees maar ook door veel informele gesprekken waarbij collega's en ik sparren over een klantvraag en hoe we deze -met vereendekrachten qua kennis, houding en vaardigheden- kunnen berantwoorden.

Senior Advisor - Advisory Dec 2010 tot Sep 2013

75% van projecten en veranderprogramma's bereiken hun gestelde doelen niet of niet helemaal. Vaak komt dit door menselijke factoren. In mijn werk ondersteun ik organisaties bij deze menselijke kant van verandering. Dit gebeurt via verschillende interventies zoals stakeholder management, communicatie, trainingen. Iedere opdracht is anders, omdat iedere menselijke factor anders is bij elk van mijn klanten.

Advisor - Advisory Aug 2007 tot Dec 2010

Bijna 3,5 jaar heb ik voor PwC in Amerika gewerkt. Een top ervaring waar ik veel geleerd heb over de Amerikaanse en Nederlandse cultuur. Nogsteeds heb ik contact met oud-teamgenoten uit Amerika. Dat maakt kennisdeling op persoonlijke titel mogelijk waar andere mensen uit mijn huidige team in Amsterdam ook weer de vruchten van plukken.

Analyst - Advisory Feb 2004 tot Aug 2007

Als junior hield ik mij vooral bezig met het ondersteunen van mijn collega's bij verschillende change projecten. Een van mijn opdrachten duurde 9 maanden bij een retailer. Bij hen heb ik geholpen met het opzetten van een finance academy. Met de start van het project hielp ik bij practische zaken rondom één aan twee trainingen. Uiteindelijk heb ik, onder begeleiding van mijn Senior Advisor, toen de gehele academy opgezet incl. templates, processen en een trainings curriculum. Allemaal natuurlijk in nauwe samenwerking met onze klant.

Ook dit is #werkenbijpwc