Arbeidsvoorwaarden starters

Wat heeft PwC jou te bieden?

Met de arbeidsvoorwaarden van PwC kun je op elk moment invulling geven aan de ontwikkeling van jouw carrière en privéleven.

Work-life balance

Wij vinden een goede balans tussen werk en privé erg belangrijk. We bieden je daarom de mogelijkheid in deeltijd te werken, of om het aantal uur dat je per week werkt tijdelijk of permanent te veranderen. Je kunt je werktijden daarnaast flexibel invullen.

Verlofregelingen

PwC kent een aantal specifieke regelingen die er aan bijdragen om het werk met de zorg voor je gezin goed te combineren. Voor ouderschapsverlof heeft PwC een speciale regeling, die een bijzonder flexibele invulling mogelijk maakt. Zo kun je kiezen voor een langere of kortere periode, of voor spreiding over een heel jaar. Na de bevalling van je partner heb je recht op tien dagen betaald kraamverlof (in plaats van de wettelijke twee verlofdagen). Daarnaast beschikt PwC over een uitgebreide zorgregeling voor jonge kinderen of een ziek familielid. Indien je 40 uur werkt, minimaal twee jaar in dienst bent en 80% wilt gaan werken voor de zorg voor je kind of ziek familielid wordt gedurende de eerste twee jaar 90% van je salaris doorbetaald. Als een vergadering of spoedopdracht bij een klant op je parttimedag valt, ontvang je een vergoeding voor de extra kosten voor oppas/opvang.

Functie-indeling & beloning

De hoogte van je salaris hangt mede af van je prestaties en hoe je je ontwikkelt. Hiermee wil PwC prestatiegericht belonen, bijzonder talent extra waarderen en de doorstroom bevorderen. Daarnaast geldt voor alle medewerkers een bonusregeling, die deels afhankelijk is van het bedrijfsresultaat en deels van jouw functioneren.

Performance, coaching en development

Bij iedere functie hoort een competentieprofiel, met de specifieke kennis en vaardigheden die je moet beheersen om de functie volwaardig te kunnen vervullen. Met hulp van ons performance, coaching en development systeem houd je zelf zicht op je ontwikkeling en op de vaardigheden en kennis die je moet aanleren voor een nieuwe stap in je loopbaan.

Vakantie

Afhankelijk van je functie heb je recht op 30 of 32 vakantiedagen per jaar. Maar ook hier geldt, dat we daar flexibel mee omgaan. Zo kun je ook onbetaald verlof opnemen en jaarlijks een aantal extra vakantiedagen ‘kopen’ of ‘verkopen’.

Mobiliteit

Bij de meeste functies kun je gebruikmaken van een leaseauto in combinatie met een NS-business card. Maar je kunt ook kiezen voor een ruime mobiliteitsvergoeding of een OV-kaart. Wij hebben een zeer uitgebreide leaseregeling met hierbinnen verschillende keuzemogelijkheden. Bij ons kun je bijvoorbeeld zelf je leaseauto naar keuze bestellen of kun je juist kiezen voor een standaardmodel met gunstige voorwaarden. Ook qua looptijd van je leasecontract heb je meerdere keuzemogelijkheden. Onze leaseregeling is klimaatneutraal, dat wil zeggen dat de CO2-uitstoot van je gereden kilometers wordt gecompenseerd. Je moet je kunnen verplaatsen voor je werk, maar wel zo milieuvriendelijk mogelijk.

Reiskostenvergoeding

Als je niet in aanmerking komt voor een leaseauto, heb je recht op een onbelaste reiskostenvergoeding waarbij je kunt kiezen voor een vergoeding van € 0,19 per kilometer woon-werkafstand of voor een vergoeding van de kosten voor openbaar vervoer (beiden gemaximeerd tot 75 kilometer enkele reisafstand per dag). Ook kun je meedoen met het bedrijfsfietsenplan. Je krijgt tegen gunstige voorwaarden een fiets ter beschikking, plus een belastingvrije bijdrage voor het onderhoud.

Bedrijfsfitness

Via PwC kun je met korting een abonnement afsluiten bij een sportschool.

Studieverlofregelingen

Je ontwikkeling staat centraal bij PwC. Daarom vinden we het belangrijk dat je je vaktechnisch en persoonlijk verder wilt en kunt blijven ontwikkelen. We hebben een studieregeling die het mogelijk maakt om diverse opleidingen en trainingen te volgen – intern of extern. PwC betaalt deze opleidingen en stelt je in staat om (deels) in werktijd te studeren.

Opleiding en training

PwC is in zekere zin één groot opleidingscentrum: PwC maakt van starters professionals, en van professionals nóg betere professionals. Daarvoor hebben wij ons eigen trainingscentrum. De PwC Academy is een van de grootste opleidingscentra van Nederland. Je begint altijd met een inwerkprogramma. Afhankelijk van je achtergrond volg je daarna een andere opleiding, meestal een postmaster. Zo beginnen fiscalisten met een opleiding tot belastingadviseur. Start je als accountant dan neem je deel aan ons tweejarig opleidingsprogramma The Associate Academy. Starters bij Advisory doorlopen de Advisory Traineeships.

Management developmentprogramma

Ook als ervaren professional kun je je vakkennis met onze interne opleidingen en trainingen verder uitbreiden. Je vergroot je managementvaardigheden met ons managementdevelopmentprogramma. Klanten waarderen het als je eerlijk bent en persoonlijke verantwoordelijkheid durft te nemen. Zelfkennis en relatiemanagement staan dan ook centraal in het opleidingsprogramma voor managers. Je leert bijvoorbeeld hoe je een relatie met de klant uitbouwt, wat het effect is van je eigen gedrag en hoe je gesprekken stuurt. Je kunt het programma aanvullen met losse modules van jouw keuze. Waar je ook bent in je loopbaan, je neemt zelf het voortouw in jouw ontwikkeling. Met hulp van alle kansen die PwC biedt.

Collectieve verzekeringen

Als je bij PwC werkt kun je, eventueel met je gezinsleden, tegen een gereduceerd tarief gebruikmaken van verschillende collectieve verzekeringen. Onder andere een ongevallenverzekering, een personenautoverzekering, een reis- en bagageverzekering en een ziektekostenverzekering.

Pensioen

Natuurlijk kent PwC ook een uitstekende pensioenregeling. PwC stelt jaarlijks een bepaalde premie – afhankelijk van leeftijd en inkomen – ter beschikking om te besteden aan pensioen. Voor de opbouw van je pensioenkapitaal kun je zelf bepalen hoe je premies worden belegd.

De Algemene Arbeidsvoorwaarden van PwC zijn aan verandering onderhevig.
Bovenstaande voorwaarden zijn indicatief. Specifieke voorwaarden vind je bij de vacature(s).